September 15, 2017

Noutăți

Perioda in care puteau fi facute propuneri pentru completerea/modificarea Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina s-a incheiat. Incepand cu data de 19.08.2019, in termen de 15 zile Consiliul Director va fi finaliza Regulamentul Comisiei de Etica si Disciplina a M.C.R.

Pe data de 18.08.2019 se incheie perioada in care pot fi facute propuneri pentru completarea/modificarea REGULAMENTULUI COMISIEI de ETICA si DISCIPLINA

       Propunerile de modificarea/completarea Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina pot fi accesate de pe pagina : https://mioritic-club.ro/regulamentul-comisiei-de-disciplina-propunere-de-modificare/ sau de pe ultima pagina a Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina, in partea de jos, folosind butonul de comanda “Click aici pentru a vedea propunerile propuse de membrii M.C.R. cu privire la modificarea/corectarea Regulamentului Comisiei de Disciplina

          Conform punctului nr. 5 din ordinea de zi a sedintei extraordinare a M.C.R., din data de 25.05.2019, pe data de 18.07.2019 s-a afisat pe site-ul M.C.R., http://www.mioritic-club.ro, la rubrica DESPRE CLUB \ REGULAMENTE, Regulamentul Comisiei de Etica si Disciplina, propus si prezentat de Ovidiu Tatar si Axente Zeno, cu modificarile propuse si aprobate in sedinta din data de 24.11.2018, urmand ca timp de 30 de zile sa fie afisat pe site-ul M.C.R. in vederea unor eventuale completari. Propunerile de completare/modificare vor fi trimise pe adresele de e-mail mioritic.club@gmail.com sau asociatia.mcr@gmail.com  La finalul acestui termen, Consiliul Director va analiza eventualele completari, urmand ca in termen de 15 zile sa fie redactata forma finala a Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina. Acest mod de validare a Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina a fost votat in unanimitate in sedinta extraordinara a Adunarii Generale din data de 25.05.2019.

REGULAMENTUL COMISIEI DE ETICA SI DISCIPLINA

“De prin lume adunate și-napoi la lume date”
ALEGEREA UNUI CÂINE – articol din buletinul trimestrial CÂINII NOȘTRI – Buletin documentar Nr. 2, anul al VIII-lea –  Ministerul Agriculturii, Asociația Chinologică din Republica Socialistă România

NOUA RUBRICA PE SITE : DE VÂNZARE

        MIORITIC CLUB din ROMÂNIA creează condițiile de promovare a cuiburilor de Ciobănesc Mioritic oferind posibilitatea de reclamă gratuită membrilor clubului, pe website-ul oficial al clubului, în condiții de echidistanță și fără nici un amestec în procesul de vânzare.

        În vederea postării exemplarelor canine aparținând membrilor Mioritic Club din România, este necesar ca cererea de postare, trimisă către club, să conțină informații despre :

  1. scopul prezentării (oferte de vânzare, de montă, de cedare, etc)
  2. tipul de informatii conținute în prezentare :
  • informații despre proprietar (nume, adresă de corespondență și/sau telefon, etc.)
  • informații despre părinți (video sau două poze cu părinții și text – numele părinților, nr. C.O.R., vârstă, etc.)
  • informații despre pui (vârstă, sex, etc.)

     3.  declarația de montă și fătare, act ce face dovada primară a genealogiei câinelui/câinilor (pentru pui) sau copie pedigree pentru cei înscriși în Cartea de Origine Română. Aceasta, declarație sau copie pedigree, va ramâne în formă digitală în arhiva Mioritic Club din România. Postarea ei se va face doar cu acordul expozantului.

       Durata de expunere a acestor informatii este de o lună. După această perioadă, crescătorul poate cere extinderea timpului de prezentare.
       Expozantul/crescătorul este obligat să anunțe clubul în cazul în care prezentarea nu mai este necesară, înaintea expirării termenului de prezentare.

Notificare membrii MCR

Acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Click aici pentru a descărca formularul cu privire la acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal

– ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ 25.05.2019 –

Asociația Mioritic Club din România informează membrii că în data de 25.05.2019, ora 15, în localitatea Sibiu, în cadrul pensiunii Millenium (Str. Strandului, Nr. 11), va avea loc Adunarea Generală Extraordinară cu următoarea ordine de zi :

1. Descărcarea de gestiune a vechiului Consiliu Director către noul Consiliu Director
2. Bugetul pe 2019
3. Bilanț financiar-contabil pe 2018
4. Regulamentul de gestionare a datelor personale
5. Completarea regulamentului Comisiei de Disciplină
6. Completarea și validarea Comisiei de Disciplină
7. Diverse

Adunarea Generală se va desfășura după noul Statut și va fi statutară la 30 de minute de la începere indiferent de cvorumul prezent (conform art. 16, alin. b).

– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE BISTRIȚA 07.04.2019 –


Arbitrii invitați : Cristian Moroșanu și Sorin Cerna

Locație : complexul Heidenfeld, Viișoara, Bistrița, împreună cu expoziția CACIB organizată de ACH Bistrița, în data de 07.04.2019, duminică, ora de începere va fi după încheierea arbitrajului mioriticului în CACIB

Taxe arbitraj SELECȚIE : 50 ron/câine pentru membrii MCR și 100 ron/câine pentru nemembrii
(*Vârsta minimă de participare a exemplarelor la selecție = 15 luni)

Taxe arbitraj CLUB : 50 ron/câine pentru membrii MCR și 100 ron/câine pentru nemembrii

DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A ÎNSCRIERII : 03.04.2019

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE

– ADUNARE GENERALĂ ORDINARĂ 06.04.2019 –

Asociația Mioritic Club din România informează membrii că în data de 06.04.2019, ora 17, în localitatea Bistrița, în cadrul pensiunii Ștefan (Str. Independenței, Nr. 11), va avea loc Adunarea Generală Ordinară cu următoarea ordine de zi :

1. Descărcarea de gestiune noului Consiliu Director
2. Bugetul pe 2019
3. Bilanț financiar-contabil pe 2018
4. Regulamentul de gestionare a datelor personale
5. Completarea regulamentului Comisiei de Disciplină
6. Completarea și validarea Comisiei de Disciplină

CALENDAR EXPOZIȚIONAL MIORITIC CLUB ROMANIA 2019

Asociația Mioritic Club din România anunță calendarul expozițional din anul 2019, după cum urmează :
– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE în localitatea BISTRIȚA în data de 07.04.2019, împreună cu expoziția CACIB organizată de ACH Bistrița
– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE în localitatea TURDA în data de 20.10.2019, împreună cu expoziția CACIB organizată de ACH Turda

Conform Regulamentului de selecție pentru ciobăneștii românești (Art. 1), dreptul de reproducție este condiționat de arbitrajul de selecție atât pentru masculi, cât și pentru femele, având vârsta minimă de 15 luni (Art. 3)

Conform Regulamentului A.Ch.R. de creștere a câinilor de rasă (Art. 1, lit. e), dreptul de reproducție este condiționat de obținerea calificativului ”EXCELENT” pentru masculi, respectiv cel puțin ”FOARTE BINE” pentru femele în expoziția de CAMPIONAT.

Aici puteți consulta tabelul cu toate expozițiile naționale și internaționale organizate de către Asociația Chinologică Română.

CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI

– SIBIU 31.03.2019 –

MIORITIC CLUB ROMÂNIA INVITĂ TOȚI MEMBRII ȘI PROPRIETARII DE MIORITIC LA CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI DE PE DATA DE 31.03.2019 CARE SE VA DESFĂȘURA ÎN SIBIU. TERMENUL LIMITĂ AL ÎNSCRIERILOR : 28.03.2019.

DETALII CAMPIONAT (click pe link)

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE PENTRU CAMPIONAT

Câinii ciobăneşti româneşti, prezentare de gală în Voievodina

Într-o ambianţă de iarnă feerică, la sfârşitul lunii ianuarie, în micuţa localitate Sân-Mihai din Voievodina, un inimos arbitru internaţional sârb de naţionalitate română, Emil Munteanu-Muncan, a organizat o mare expoziţie chinologică, prilej cu care au fost promovate rasele româneşti recunoscute de către Federaţia Chinologică Internaţională (FCI). La eveniment a participat un număr mare de crescători de câini ciobăneşti din România (Constanţa, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Caracal, Vatra Dornei etc.), Ungaria (Tiszaroff), Italia (Milano), Croaţia (Popovaca), Bosnia – Herţegovina (Kozarska Dubica) şi Serbia (Vârşeţ, Alibunar, B.Karlovac, Ilandza, Sân-Mihai, Seleus, Stari Banovci, Margita, Batajnica etc.).
În debutul manifestării chinologice s-au prezentat aproximativ 25 de câini de diferire rase ciobăneşti aparţinând crescătorilor locali (Ciobănesc Iugoslav – Sarplaninac, Ciobănesc Caucasian, Ciobănesc de Asia Centrală şi Ciobănesc Turcesc – Kangal). Cu aceleaşi rase de câini s-au prezentat şi oaspeţii din Bosnia – Herţegovina, Croaţia şi Serbia. Un interes aparte a prezentat apariţia câinilor ciobăneşti din România: Ciobănesc Românesc Carpatin, Ciobănesc Românesc Mioritic şi Ciobănesc Românesc de Bucovina. Arbitrul internaţional Marius Iliev, din Timişoara, a avut o misiune foarte dificilă, având în vedere valoarea şi frumuseţea exemplarelor care s-au perindat în faţa celor peste 300 de persoane care au savurat acest eveniment unic. Evenimentul chinologic s-a încheiat cu masa festivă în sala Căminului Cultural din localitate. A urmat un program cultural-artistic. În deschiderea acestuia, artiştii de la Casa Tineretului din Sân-Mihai au prezentat o suită de dansuri populare din Banat. A urmat Ansamblul Cununiţa din Sântana, localitate din vecinătatea Aradului. Sub bagheta maestrului Ioan Dărău, acest ansamblu a susţinut o suită de dansuri populare româneşti, foarte apreciate de către participanţi. Apoi, ore în şir, câţiva interpeţi de muzică populară din România au prezentat bogăţia cântecului şi dansului popular românesc din zonă. Oaspeţii din România au fost răsplătiţi cu ovaţii şi aplauze frenetice de cei prezenţi în sala Căminului Cultural. La această manifestare au fost prezente şi oficialităţi importante pe plan local, precum viceconsulul României la Vârşeţ, prefectul Banatului de Sud, Danijela Lončar, şi Dušan Dakić, primarul comunei Alibunar.

Procesul verbal al Consiliului Director din data de 24.11.2018
(click pentru download – format .pdf)

 

Procesul verbal al Adunării Generale Extraordinare din data de 24.11.2018
(click pentru download – format .pdf)


ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ 24.11.2018

Adunarea Generală Extraordinară va avea loc în data de 24 noiembrie 2018, ora 12:00 în cadrul pensiunii Casa Alex din Râșnov, jud. Brașov (adresă : Str. Câmpului, Nr. 1). Dați click pe link pentru a vizualiza pensiunea pe site-ul turist info. Pentru rezervări camere luați legătura cu D-ul Radu Ion 0770341238.

Ordinea de zi a Adunării Extraordinare
1. Alegerea unui nou Consiliu Director
2. Aprobarea regulamentului Comisiei de Disciplină
3. Diverse

Pentru alegerile ce vor avea loc la această dată și-au anunțat candidatura următorii :

1. Echipa formată din Ionuț Ungheanu (președinte), Dan Simion (vicepreședinte organizatoric) și Ovidiu Tătar (vicepreședinte chinotehnic)
2. Echipa formată din Radu Coldea (președinte), Radu Ion (vicepreședinte organizatoric) și Petru Mustea (vicepreședinte chinotehnic)
3. Sorin Iacob – vicepreședinte chinotehnic
4. Sorin Pop – președinte

Adunarea Generală se va desfășura după noul Statut și va fi statutară la 30 de minute de la începere indiferent de cvorumul prezent (conform art. 16, alin. b).

Pentru a participa la ședință cu drept de vot, membrii vor trebui să facă dovadă cotizației pe 2018. Cotizația este în cuantum de 100 ron/an și poate fi achitată în următorul cont : RO 23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timisoara) sau la fața locului înainte de începerea ședinței.  Datorită intrării în vigoare a noului Statut, membrii care nu și-au achitat cotizația pe 2018 nici la al 2-lea termen, vor trebui să achite și taxa de reînscriere în cuantum de 100 ron.


Următoarea Adunare Generală Extraordinară va avea loc pe 24 noiembrie, în zona Brașovului, pentru care vă vom comunica în timp util : Ordinea de zi, ora și locul exact unde se va desfășura.
Va avea loc alegerea unui nou Consiliu Director. Candidaturile pentru oricare din funcțiile de conducere pot fi depuse până pe data de 07.11.2018.

Procesul verbal al Adunării Generale Extraordinare din data de 28.09.2018
(click pentru download – format .pdf)

REZULTATE ȘI GALERIE FOTO DE LA EXPOZIȚIA DE CLUB ȘI SELECȚIE – TOHANU NOU 29.09.2018
(click pe link pentru rezultatele complete și galerie foto)

BEST OF BREED, BEST OF OPPOSITE SEX, BEST JUNIOR


 

ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ + EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE

Adunarea Generală Extraordinară va avea loc în data de 28 septembrie 2018, ora 17:00 în cadrul pensiunii Kyfana din Zărnești, jud. Brașov.

Ordinea de zi a Adunării Extraordinare
1. Modificări la regulamentul de selecție
2. Alegerea unui nou Consiliu Director
3. Diverse

Adunarea Generală se va desfășura după noul Statut și va fi statutară la 30 de minute de la începere indiferent de cvorumul prezent (conform art. 16, alin. b).

Pentru a participa la ședință cu drept de vot, membrii vor trebui să facă dovadă cotizației pe anii 2017 și 2018. Cotizația este în cuantum de 100 ron/an și poate fi achitată în următorul cont : RO 23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timisoara) sau la fața locului înainte de începerea ședinței.

Pentru a intra in discuții pe modificări la regulamentul de selecție vă rugăm consultați secțiunea Regulamente din cadrul site-ului (click aici pentru a descărca Regulamentul de selecție).

– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE TOHANU NOU 29.09.2018 –

Arbitrii invitați : Sorin Cerna și Cătălin Ionete

Locație : loc. Tohanu Nou în cadrul evenimentului ”Festivalul Oierilor 2018”, zona Tabara, în data de 29 septembrie, ora 11:00

Taxe arbitraj SELECȚIE : 50 ron/câine (*Vârsta minimă de participare a exemplarelor la selecție = 15 luni)
Taxe arbitraj CLUB : 50 ron/câine

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE

DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A ÎNSCRIERII : 25.09.2018


ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ

Adunarea Generală Extraordinară va avea loc o dată cu expoziția de club de la Tohanul Nou în preajma datei de 29 septembrie 2018. Pentru alegerile ce vor avea loc la această dată și-au anunțat candidatura doar 2 persoane pentru funcția de Președinte, respectiv, Prof. Dr. Simona Mirescu și Dr. Ing. Sorin Iacob.

Platforma candidaturii D-nei Prof. Dr. Simona Mirescu (prezentare power-point), pentru download click aici
Platforma candidaturii D-ului Dr. Ing. Sorin Iacob (pdf), pentru download click aici

Vă anunțăm că a intrat în vigoare noul STATUT, începând cu data de 16.07.2018 care stipulează clar termenul limită de plată a cotizației anuale. Având în vedere că lucrurile s-au schimbat recent, Consiliul Director a hotărât acordarea unei derogări în ceea ce privește plata cotizației în valoare de 100 ron/an până în ziua Adunării Generale inclusiv. Nu vor avea drept de vot cei care nu și-au achitat cotizația. După acest termen, pentru a beneficia de drepturile de membru, va trebui plătită și reînscrierea în Club în cuantum de 100 ron, total 200 ron.


VIITOARELE ALEGERI

Începând de astăzi, 05.06.2018, timp de 30 de zile, cei interesați își pot depune candidatura pentru funcțiile de :
– președinte
– vicepreședinte organizatoric
– vicepreședinte chinotehnic, în cadrul Asociației MIORITIC CLUB DIN ROMÂNIA.

Solicitările vor fi trimise pe adresa : mioritic.club@gmail.com

*** Până în acest moment s-au înregistrat următoarele candidaturi :
– pentru funcția de Președinte :

         1. Prof. Dr. Simona Mirescu
         2. Dr. Ing. Sorin Iacob

ADUNARE GENERALĂ MIORITIC CLUB DIN ROMÂNIA 2018

În data de 26 mai 2018 la ora 14:00 va avea loc Adunarea Generală MIORITIC CLUB DIN ROMÂNIA în localitatea Sibiu în incinta pensiunii Millenium, cu următoarea ordine de zi :

1. Raport de activitate al Consiliului Director
2. Aprobarea bilanțului financiar contabil și raportul cenzorului pe anul 2017
3. Alegerea unui nou Consiliu Director
4. Diverse

* În cazul în care Adunarea nu este statutară ca urmare a neîntrunirii cvorumului se va proceda la organizarea unei noi ședințe la un interval de  30 de minute față de ora primei convocări la aceeași dată, în aceeași locație.
* Pentru a participa la ședință cu drept de vot, membrii vor trebui să facă dovadă cotizației pe anii 2017 și 2018. Cotizația este în cuantum de 100 ron/an și poate fi achitată în următorul cont : RO 23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timisoara) sau la fața locului înainte de începerea ședinței.


REZULTATE DE LA EXPOZIȚIA DE SELECȚIE – SIBIU 14.04.2018 (click pe link)


EXPOZIȚIE DE SELECȚIE CIOBĂNESC ROMÂNESC MIORITIC

– SIBIU 14.04.2018 –

Arbitrii invitați : Sorin Cerna și Cristian Moroșanu

Locație : pensiunea Millenium, Str. Ștrandului, Nr. 11, SIBIU pe data de 14.04.2018 la ora 14:00

Vârsta minimă de participare a exemplarelor = 15 luni

Taxe arbitraj SELECȚIE : nu se percepe taxă

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE PENTRU SELECȚIE

DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A ÎNSCRIERII : 10.04.2018

CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI

– SIBIU 15.04.2018 –

PENTRU O BUNĂ ORGANIZARE VĂ RUGĂM SĂ URGENTAȚI TRIMITEREA ÎNSCRIERILOR PENTRU CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI DE PE DATA DE 15.04.2018 CARE SE VA DESFĂȘURA DE ASEMENEA ÎN SIBIU

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE PENTRU CAMPIONAT


CALENDAR EXPOZIȚIONAL MIORITIC CLUB ROMANIA 2018

Asociația Mioritic Club din România anunță calendarul expozițional din anul 2018, după cum urmează :
– EXPOZIȚIE SELECȚIE în localitatea SIBIU în data de 14.04.2018, arbitru – Sorin Cerna
– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE în localitatea TOHANUL NOU în data de 29.09.2018 în cadrul evenimentului FESTIVALUL OIERILOR

De asemenea dorim să menționăm că în data de 15.04.2018 în localitatea Sibiu se va desfășura și CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI.

Conform Regulamentului de selecție pentru ciobăneștii românești (Art. 1), dreptul de reproducție este condiționat de arbitrajul de selecție atât pentru masculi, cât și pentru femele, având vârsta minimă de 15 luni (Art. 3)

Conform Regulamentului A.Ch.R. de creștere a câinilor de rasă (Art. 1, lit. e), dreptul de reproducție este condiționat de obținerea calificativului ”EXCELENT” pentru masculi, respectiv cel puțin ”FOARTE BINE” pentru femele în expoziția de CAMPIONAT.

Aici puteți consulta tabelul cu toate expozițiile naționale și internaționale organizate de către Asociația Chinologică Română.


REZULTATE ȘI GALERIE FOTO DE LA EXPOZIȚIA DE CLUB ȘI SELECȚIE – TOHANU NOU 30.09.2017 (click pe link)

URSU - Best Of Breed (BOB) & B-DORNA - Best Of Opposite Sex (BOS)

    URSU – Best Of Breed (BOB) & B-DORNA – Best Of Opposite Sex (BOS)Expoziție de club & selecție MIORITIC CLUB ROMANIA pe data de 30.09.2017, ora 13:00, locație : Tohanul Nou în jud. Brasov în cadrul evenimentului ”Festivalul Oierilor”. Mulțumim sponsorului oficial al MCR – HILL’S – pentru încrederea acordată și susținere.
Arbitrii invitați : Brindusa Mariana Gheorghiu si Cerna Sorin
Buletin de înscriere online (click pe link)
Data limită a înscrierilor : 27.09.2017
Pentru orice alte detalii și informații vă stăm la dispoziție, puteți să ne trimiteți mesaj privat sau să ne contactați telefonic pe numărul 0745323142.