septembrie 15, 2017

Noutăți

 ANULAREA ADUNĂRII GENERALE ORDINARE DIN DATA DE 27.03.2021

 

             Asociația Mioritic Club din România vă informează că în contextul pandemiei, având în vedere evoluția crescătoare a ratei infectării din ultima săptămână, am fost nevoiți să recurgem la anularea ședinței Adunării Generale Ordinare programată în data de 27.03.2021 în localitatea Sighișoara, în cadrul pensiunii Venesis House, urmând ca aceasta să fie stabilită la o dată ulterioară în funcție de evoluția lucrurilor mai sus amintite.
Totodată vă anunțăm că s-a hotărât derogarea plății cotizațiilor membrilor pe anul în curs, până la data primei Adunări Generale.


– ADUNARE GENERALĂ ORDINARĂ 27.03.2021 –

Asociația Mioritic Club din România informează membrii că în data de 27.03.2021, în localitatea Sighișoara, ora 15, în cadrul pensiunii Venesis House (Str. Ecaterina Varga, Nr. 12A) va avea loc Adunarea Generală Ordinară. Pentru rezervări camere luați legătura cu D-ul Mustea Petru 0745323142.

ORDINEA DE ZI

1. Raportul cenzorului si bilanțul financiar-contabil pe 2019-2020
2. Raport de activitate
3. Modificări la Statutul clubului
4. Alegeri pentru Consiliul Director si Comisia de Disciplină
5. Diverse

Adunarea Generală se va desfășura după Statut și va fi statutară la 30 de minute de la începere indiferent de cvorumul prezent (conform art. 16, alin. b).
Invităm toți membrii să ia parte la Adunarea Generală și de asemenea și pe foștii membrii să se implice activ în activitatea clubului și în continuare în dezvoltarea rasei.

Pentru a participa la ședință cu drept de vot, membrii vor trebui să facă dovadă cotizației pe 2021. Cotizația este în cuantum de 100 ron și poate fi achitată în următorul cont : RO 23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timisoara) sau la fața locului înainte de începerea ședinței.  Reamintim că cei care doresc să se reînscrie în club trebuie să plătească pe lângă cotizația pe anul în curs și taxa de reînscriere în cuantum de 100 ron, în total 200 ron.Stimați membrii, cu regret vă informăm că în acest moment clubul este dezafiliat de la Asociația Chinologică Română. În urma amânării încasării cotizațiilor de la membrii clubului până pe 30 iunie 2020, pentru a înlesni plata în perioada pandemiei, am recurs și la amânarea cotizației clubului către Asociația Chinologică Română, astfel făcându-se plata cotizației pe 03.07.2020, ceea ce contravine regulamentului ACHR și drept urmare, din acest motiv Mioritic Club din România a fost dezafiliat. Totodata vă informăm că am demarat acțiunea de reafiliere a clubului. În perioada ce urmează până la reorganizarea clubului, nu pot fi depuse Declarații de Montă și Fătare și alte documente către Cartea de Origine Română. Vă ținem la curent cu datele privind reglementarea situației.

Adresa ACHR catre MCR – nr. 887 din 16.12.2020

Adresa MCR catre ACHR – nr 7 din 07.12.2020

 


Articol afisat la data de 30.05.2020

CIRCULARE A.Ch.R.

Circulara nr. 8 din 28.05.2020 – Decizii ale Consiliului Director A.Ch.R. intrunit in Teleconferinta audio-video, 27.05.2020

Circulara nr. 9 din 29.05.2020 – Solicitare – Catre membrii A.Ch.R.: Asociatii si cluburi de rasa


Hotararea Consiliului Director al Mioritic Club din Romania nr 1 din 27 martie 2020

          In urma decretarii statii de urgenta si a Ordonantelor Militare, Consiliul Director al Asociatiei Mioritic Club din Romania hotaraste ca plata cotizatiei pentru anul in curs sa se faca pana data de 30 iunie 2020

Radu Coldea
Presedinte Mioritic Club din Romania

              Datorita situatiei create de masurile de prevenire a raspandirii COVID-19 (coronavirus) Consiliul Director al Mioritic Club din Romania decide amanarea expozitiei de club si selectie programata pe data de 28.03.2020 la Predeal. Aceasta se va desfasura la o data ce va fi comunicata din timp, in functie de desfasurarea evenimentelor.

Consiliul Director al Mioritic Club din Romania

28.03.2020

CAMPIONATUL NATIONAL al CIOBANESTILOR ROMANESTI

impreuna cu

EXPOZITIA DE CLUB si EXAMENUL DE SELECTIE  MIORITIC CLUB din ROMANIA

EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE – Ciobănesc Românesc Mioritic

arbitrii : Petru Muntean si Sorin Cerna

locație : Parcare Clabucet – partie (langa cabana Fulg de Nea), impreuna cu Campionatul National al Ciobanestilor Romanesti, ora de începere va fi după încheierea arbitrajului mioriticului.

Coordonate GPS 45.4994 N – 25.5767 E

DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A ÎNSCRIERII : 21.03.2020
DEADLINE FOR SUBMISSION OF REGISTRATION: 21.03.2020

Taxe arbitraj SELECȚIE : 50 ron/câine pentru membrii M.C.R. și 100 ron/câine pentru nemembrii M.C.R. (*Vârsta minimă de participare a exemplarelor la selecție = 15 luni) Arbitrage fees SELECTION: 50 ron / dog for M.C.R.members and 100 ron / dog for non-members M.C.R. (* Minimum age of participation of the selection units = 15 months) Taxe arbitraj EXPOZITIE : 50 ron/câine pentru membrii M.C.R. și 100 ron/câine pentru nemembrii M.C.R. Arbitration fees EXPOSURE: 50 ron / dog for M.C.R. members and 100 ron / dog for non-members M.C.R.  Sunt admisi in expozitie cainii cu microcip sau tatuaj cu carnete de sanatate care sa ateste vaccinarea antirabica in termenul legal. In incinta expozitiei cainele va fi purtat in lesa. Prin inscriere imi asum responsabilitatea pentru orice daune produse de cainele meu in incinta expozitiei Dogs with microchips or tattoos with health cards that attest rabies vaccination within the legal term are admitted to the exhibition. During the exhibition, the dog will be carried on a leash. By registering I assume responsibility for any damage caused by my dog in the exhibition area.

Click pentru a accesa buletinul de inscriere online la expozitia de club si selectie

Click pentru a descarca buletinul de inscriere la expozitia de club si selectie in format .pdf

Click pentru a descarca buletinul de inscriere la Campionatul National al Ciobanestilor Romanesti in format PDF editabil

(clic aici pentru a vedea ultimele informatii)

Actualizarea sau completarea datelor de contact ale membrilor Mioritic Club din Romania

In vederea comunicarii dintre Mioritic Club din Romania, denumit in continuare M.C.R. si membrii acestuia, va rugam  sa verificati informatiile afisate pe site-ul MCR la rubrica : “Despre club / Lista crescatorilor si a caniselor membri M.C.R.” (https://mioritic-club.ro/despre-club/lista-canise-membre-m-c-r/) precum si la rubrica: “Despre club / Lista membri M.C.R.” (https://mioritic-club.ro/despre-club/lista-membrii-m-c-r/). In cazul in care informatiile sunt eronate sau incomplete (nume, adresa de e-mail sau numar de telefon), va rugam sa ne comunicati acest lucru pe adresa de email a clubului: mioritic.club@gmail.com impreuna cu “Acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal” completat, semnat si scanat, ce poate fi descarcat de pe site-ul clubului la rubrica” “Documente / Notificare GDPR” (https://mioritic-club.ro/wp-content/uploads/2017/09/Notificare-membrii-MCR.pdf), urmand ca “Acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal” in forma autentica sa fie transmis clubului la prima sedinta.

Deasemenea, rugam membrii M.C.R. ce pot trasmite aceasta nota de informare catre ceilalti membrii M.C.R. (in special catre membrii fondatori) ale caror date sunt incomplete, pentru ca acestia sa transmita catre club aceste informatii precum si “Acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal” conform indicatiilor de mai sus.

Refuzul de a actualiza sau de a complete aceste date va bloca sau va limita posibilitatea de informare a membrilor M.C.R. In acest caz, singura posibilitate de informare a membrilor M.C.R. este afisarea pe site-ul clubului la rubrica “Noutati” (https://mioritic-club.ro/home/). Reamintim pe aceasta cale una din obligatiile membrilor M.C.R.(conform Statutului Mioritic Club din Romania, articolul 9, litera h) si anume aceea ca acestia trebuie sa verifice periodic site-ul oficial al M.C.R. pentru a lua la cunostinta in timp util orice informatie referitoare la activitatea M.C.R.

Aceasta nota de informare a fost transmisa si pe adresele de e-mail comunicate de catre membrii Mioritic Club din Romania pe data de 29-12-2019,  si anume:

Adam Robert – robert23adam@gmail.com

Axente Zeno – axentez@yahoo.com

Borsan Mihail – brsngabi@yahoo.com

Coldea Radu Ioan – raducoldea67@yahoo.com

Dumitrescu Cerasela – cerasela2oo5@yahoo.com

Dumitrescu Irinel Carli – irineldumitrescu@yahoo.com

Gudac Emil – emilgudac1@gmail.com

Iacob Sorin – iacob.sorin@gmail.com

Ilea Zirbo Ioan –  ileazirboioan@yahoo.com

Ilie Ionel Tudor – illie_ionel@yahoo.com

Mirescu Simona – stingasim@yahoo.com

Mustea Petru Arghir – petru_mustea@yahoo.com

Popescu Radu – radu.popescu@rocketmail.com

Radu Ion – raduion1605@gmail.com

Tatar Ovidiu Nicolae – canisa_craiasa_muntilor@yahoo.com

Ionesi Iulia – tenderebony@gmail.com

Bere Semeredi Adrian – adibere@gmail.com

Bulgaru Constantin – dogsmioritic@yahoo.com 

Klimec Adrian – cod5a@pilana.ro

Ladari Eugeniu – eugeniu74@yahoo.com

Surducan Marinel Mircea – marin.surducan@gmail.com 

EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE TURDA 20.10.2019 –


Arbitrii invitați :
Sorin Cerna si Alexandru Szlahotka

Va multumim pentru respectarea arbitrilor si deciziilor acestora, a celorlalti expozanti precum si organizatorului acestei expozitii.
Nerespectarea acestor reguli va duce la excluderea din expozitia in curs de desfasurare si la declansarea unei proceduri disciplinare de catre Mioritic Club din Romania.

Locație :Centru de echitație, Salină Equines Trofy, Turda Aleea Durgăului,  împreună cu expoziția CACIB organizată de ACH Turda, în data de 20.10.2019, ora de începere va fi după încheierea arbitrajului mioriticului în CACIB

Taxe arbitraj SELECȚIE : 50 ron/câine pentru membrii MCR/AChR și 100 ron/câine pentru nemembrii
(*Vârsta minimă de participare a exemplarelor la selecție = 15 luni)

Taxe arbitraj expozitie de CLUB : 50 ron/câine pentru membrii MCR/AChR și 100 ron/câine pentru nemembrii

DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A ÎNSCRIERII : 14.10.2019

            In perioada de pregatire a expozitiei, in ring nu au acces decat: arbitrul, secretrarii si comisarii de ring, expozantii, membrii Consiliului Director al Mioritic Club din Romania, personalul organizatoric, sponsori sau reprezentanti ai acestora.
            Pe perioada desfasurarii arbitrajului, in ring nu au acces decat: arbitrul, secretarii si comisarii de ring precum si expozantii ai caror caini sunt arbitrati la clasa respectiva.

NOTA DE INFORMARE

Privind prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal

            Conform dispozitiilor Regulamentului General privind Protectia Datelor nr. 679/2016 al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, referit in continuare drept “GDPR”,  Asociatia Mioritic Club din Romania, in calitate de operator, cu sediul in Timisoara, str. Virgil Onitiu, nr. 19, CIF 16999027, email mioritic.club@gmail.com sau asociatia.mcr@gmail.com, va informeaza ca in incinta spatiului expozitional se efectueaza fotografii si inregistrari video, prin care pot fi captate imaginile dumneavoastra si ale minorilor pe care ii reprezentati si care va insotesc, fara a se proceda la identificarea persoanelor care apar in fotografii si inregistrarile video.

Scopul prelucrarii datelor personale, constand in imaginile mai sus amintite, este cel de reclama, marketing si publicitate a produselor si serviciilor oferite si a evenimentelor organizate de catre operator, de promovare a miscarii chinologice, precum si de  monitorizare a spatiului expozitional in caz de accidente sau incidente. Temeiul juridic al prelucrarii datelor personale il constituie consimtamantul dumneavoastra, manifestat explicit prin actiunea de patrundere in incinta spatiului expozitional, conform dispozitiilor art.6 alin 1 lit. A din GDPR.

In cazul in care NU doriti ca imaginile dumneavoastra si ale minorilor pe care ii reprezentati si care va insotesc sa fie prelucrate, va rugam sa NU patrundeti in incinta spatiului expozitional, caci refuzul dumneavoastra de a permite prelucrarea imaginilor are drept consecinta refuzul operatorului de a va permite accesul in incinta spatiului expozitional.

Pe de alta parte, patrunderea dumneavoastra in incinta spatiului expozitional constituie o actiune explicita de acord ca datele personale constand in imaginile dumneavoastra si ale minorilor pe care ii reprezentati si care va insotesc, sa fie prelucrate in scopul declarat mai sus.

Datele personale prelucrate urmeaza a fi dezvaluite publicului larg, in scopul declarat, prin publicare/afisare pe site-ul de internet al operatorului www.mioritic-club.ro

Prelucrarea datelor personale se va face pe toata perioada necesara realizarii scopului de mai sus.

Conform GDPR, beneficiati de:

 • dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia
 • dreptul de acces la datele prelucrate
 • dreptul la rectificarea, stergerea si portabilitatea datelor
 • dreptul de restrictionare a prelucrarii
 • dreptul de a va opune prelucrarii
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, iar pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa va adresati in scris Asociatiei Mioritic Club din Romania, pe adresa de posta electronica club@gmail.com sau asociatia.mcr@gmail.com

Aveti, de asemenea, dreptul de a va adresa autoritatii de supraveghere a datelor cu character personal si instantelor judecatoresti in orice chestiune legata de prelucrarea datelor furnizate.

Sanatatea si bunastarea cainilor trebuie sa fie PRIORITATEA CAPITALA la toate expozitiile. In cadrul manifestarilor F.C.I. ,A.Ch.R. si M.C.R., expozantii au obligatia de a asigura bunastarea exemplarelor canine. Este interzisa expunerea exemplarelor canine unor situatii care le-ar periclita starea de sanatate sau bunastarea, situatii cum ar fi lasarea cainelui in masina la temperature extreme (prea cald sau prea frig) sau aplicarea unui rau tratament. Nerespectarea acestor aspect va duce la excluderea din expozitia respective precum si din cele viitoare.

The dog’s welfare and health must be of UTMOST PRIORITY at all dogs show.The exhibitors are responsible for welfare of the dogs at a F.C.I. and A.Ch.R. dog show. It is forbidden to expose a dog to a situation that can be dangerous for its health and welfare, such as for example leaving it in the car in excessively hot or cold weather and/or treating it in a cruel manner. Violation of this ruling will result in exclusion from the ongoing and future dog show..

Incepand cu data de 23.09.2019 intra in vigoare REGULAMENTUL COMISIEI de ETICA si DISCIPLINA a         MIORITIC CLUB din ROMANIA.

afisat pe site-ul M.C.R. la rubrica DESPRE CLUB REGULAMENTE, Regulamentul Comisiei de Etica si Disciplina

Perioda in care puteau fi facute propuneri pentru completerea/modificarea Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina s-a incheiat. Incepand cu data de 19.08.2019, in termen de 15 zile Consiliul Director va fi finaliza Regulamentul Comisiei de Etica si Disciplina a M.C.R.

Pe data de 18.08.2019 se incheie perioada in care pot fi facute propuneri pentru completarea/modificarea REGULAMENTULUI COMISIEI de ETICA si DISCIPLINA

Propunerile de modificarea/completarea Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina pot fi accesate de pe pagina : https://mioritic-club.ro/regulamentul-comisiei-de-disciplina-propunere-de-modificare/ sau de pe ultima pagina a Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina, in partea de jos, folosind butonul de comanda „Click aici pentru a vedea propunerile propuse de membrii M.C.R. cu privire la modificarea/corectarea Regulamentului Comisiei de Disciplina

          Conform punctului nr. 5 din ordinea de zi a sedintei extraordinare a M.C.R., din data de 25.05.2019, pe data de 18.07.2019 s-a afisat pe site-ul M.C.R., http://www.mioritic-club.ro, la rubrica DESPRE CLUB REGULAMENTE, Regulamentul Comisiei de Etica si Disciplina, propus si prezentat de Ovidiu Tatar si Axente Zeno, cu modificarile propuse si aprobate in sedinta din data de 24.11.2018, urmand ca timp de 30 de zile sa fie afisat pe site-ul M.C.R. in vederea unor eventuale completari. Propunerile de completare/modificare vor fi trimise pe adresele de e-mail mioritic.club@gmail.com sau asociatia.mcr@gmail.com  La finalul acestui termen, Consiliul Director va analiza eventualele completari, urmand ca in termen de 15 zile sa fie redactata forma finala a Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina. Acest mod de validare a Regulamentului Comisiei de Etica si Disciplina a fost votat in unanimitate in sedinta extraordinara a Adunarii Generale din data de 25.05.2019.

REGULAMENTUL COMISIEI DE ETICA SI DISCIPLINA

„De prin lume adunate și-napoi la lume date”
ALEGEREA UNUI CÂINE – articol din buletinul trimestrial CÂINII NOȘTRI – Buletin documentar Nr. 2, anul al VIII-lea –  Ministerul Agriculturii, Asociația Chinologică din Republica Socialistă România

NOUA RUBRICA PE SITE : DE VÂNZARE

        MIORITIC CLUB din ROMÂNIA creează condițiile de promovare a cuiburilor de Ciobănesc Mioritic oferind posibilitatea de reclamă gratuită membrilor clubului, pe website-ul oficial al clubului, în condiții de echidistanță și fără nici un amestec în procesul de vânzare.

În vederea postării exemplarelor canine aparținând membrilor Mioritic Club din România, este necesar ca cererea de postare, trimisă către club, să conțină informații despre :

 1. scopul prezentării (oferte de vânzare, de montă, de cedare, etc)
 2. tipul de informatii conținute în prezentare :
 • informații despre proprietar (nume, adresă de corespondență și/sau telefon, etc.)
 • informații despre părinți (video sau două poze cu părinții și text – numele părinților, nr. C.O.R., vârstă, etc.)
 • informații despre pui (vârstă, sex, etc.)

3.  declarația de montă și fătare, act ce face dovada primară a genealogiei câinelui/câinilor (pentru pui) sau copie pedigree pentru cei înscriși în Cartea de Origine Română. Aceasta, declarație sau copie pedigree, va ramâne în formă digitală în arhiva Mioritic Club din România. Postarea ei se va face doar cu acordul expozantului.

Durata de expunere a acestor informatii este de o lună. După această perioadă, crescătorul poate cere extinderea timpului de prezentare.       Expozantul/crescătorul este obligat să anunțe clubul în cazul în care prezentarea nu mai este necesară, înaintea expirării termenului de prezentare.

Notificare membrii MCR

Acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Click aici pentru a descărca formularul cu privire la acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal

– ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ 25.05.2019 –

Asociația Mioritic Club din România informează membrii că în data de 25.05.2019, ora 15, în localitatea Sibiu, în cadrul pensiunii Millenium (Str. Strandului, Nr. 11), va avea loc Adunarea Generală Extraordinară cu următoarea ordine de zi :

1. Descărcarea de gestiune a vechiului Consiliu Director către noul Consiliu Director
2. Bugetul pe 2019
3. Bilanț financiar-contabil pe 2018
4. Regulamentul de gestionare a datelor personale
5. Completarea regulamentului Comisiei de Disciplină
6. Completarea și validarea Comisiei de Disciplină
7. Diverse

Adunarea Generală se va desfășura după noul Statut și va fi statutară la 30 de minute de la începere indiferent de cvorumul prezent (conform art. 16, alin. b).

– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE BISTRIȚA 07.04.2019 –


Arbitrii invitați : Cristian Moroșanu și Sorin Cerna

Locație : complexul Heidenfeld, Viișoara, Bistrița, împreună cu expoziția CACIB organizată de ACH Bistrița, în data de 07.04.2019, duminică, ora de începere va fi după încheierea arbitrajului mioriticului în CACIB

Taxe arbitraj SELECȚIE : 50 ron/câine pentru membrii MCR și 100 ron/câine pentru nemembrii
(*Vârsta minimă de participare a exemplarelor la selecție = 15 luni)

Taxe arbitraj CLUB : 50 ron/câine pentru membrii MCR și 100 ron/câine pentru nemembrii

DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A ÎNSCRIERII : 03.04.2019

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE

– ADUNARE GENERALĂ ORDINARĂ 06.04.2019 –

Asociația Mioritic Club din România informează membrii că în data de 06.04.2019, ora 17, în localitatea Bistrița, în cadrul pensiunii Ștefan (Str. Independenței, Nr. 11), va avea loc Adunarea Generală Ordinară cu următoarea ordine de zi :

1. Descărcarea de gestiune noului Consiliu Director
2. Bugetul pe 2019
3. Bilanț financiar-contabil pe 2018
4. Regulamentul de gestionare a datelor personale
5. Completarea regulamentului Comisiei de Disciplină
6. Completarea și validarea Comisiei de Disciplină

CALENDAR EXPOZIȚIONAL MIORITIC CLUB ROMANIA 2019

Asociația Mioritic Club din România anunță calendarul expozițional din anul 2019, după cum urmează :
– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE în localitatea BISTRIȚA în data de 07.04.2019, împreună cu expoziția CACIB organizată de ACH Bistrița
– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE în localitatea TURDA în data de 20.10.2019, împreună cu expoziția CACIB organizată de ACH Turda

Conform Regulamentului de selecție pentru ciobăneștii românești (Art. 1), dreptul de reproducție este condiționat de arbitrajul de selecție atât pentru masculi, cât și pentru femele, având vârsta minimă de 15 luni (Art. 3)

Conform Regulamentului A.Ch.R. de creștere a câinilor de rasă (Art. 1, lit. e), dreptul de reproducție este condiționat de obținerea calificativului ”EXCELENT” pentru masculi, respectiv cel puțin ”FOARTE BINE” pentru femele în expoziția de CAMPIONAT.

Aici puteți consulta tabelul cu toate expozițiile naționale și internaționale organizate de către Asociația Chinologică Română.

CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI

– SIBIU 31.03.2019 –

MIORITIC CLUB ROMÂNIA INVITĂ TOȚI MEMBRII ȘI PROPRIETARII DE MIORITIC LA CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI DE PE DATA DE 31.03.2019 CARE SE VA DESFĂȘURA ÎN SIBIU. TERMENUL LIMITĂ AL ÎNSCRIERILOR : 28.03.2019.

DETALII CAMPIONAT (click pe link)

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE PENTRU CAMPIONAT

Câinii ciobăneşti româneşti, prezentare de gală în Voievodina

Într-o ambianţă de iarnă feerică, la sfârşitul lunii ianuarie, în micuţa localitate Sân-Mihai din Voievodina, un inimos arbitru internaţional sârb de naţionalitate română, Emil Munteanu-Muncan, a organizat o mare expoziţie chinologică, prilej cu care au fost promovate rasele româneşti recunoscute de către Federaţia Chinologică Internaţională (FCI). La eveniment a participat un număr mare de crescători de câini ciobăneşti din România (Constanţa, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Caracal, Vatra Dornei etc.), Ungaria (Tiszaroff), Italia (Milano), Croaţia (Popovaca), Bosnia – Herţegovina (Kozarska Dubica) şi Serbia (Vârşeţ, Alibunar, B.Karlovac, Ilandza, Sân-Mihai, Seleus, Stari Banovci, Margita, Batajnica etc.).
În debutul manifestării chinologice s-au prezentat aproximativ 25 de câini de diferire rase ciobăneşti aparţinând crescătorilor locali (Ciobănesc Iugoslav – Sarplaninac, Ciobănesc Caucasian, Ciobănesc de Asia Centrală şi Ciobănesc Turcesc – Kangal). Cu aceleaşi rase de câini s-au prezentat şi oaspeţii din Bosnia – Herţegovina, Croaţia şi Serbia. Un interes aparte a prezentat apariţia câinilor ciobăneşti din România: Ciobănesc Românesc Carpatin, Ciobănesc Românesc Mioritic şi Ciobănesc Românesc de Bucovina. Arbitrul internaţional Marius Iliev, din Timişoara, a avut o misiune foarte dificilă, având în vedere valoarea şi frumuseţea exemplarelor care s-au perindat în faţa celor peste 300 de persoane care au savurat acest eveniment unic. Evenimentul chinologic s-a încheiat cu masa festivă în sala Căminului Cultural din localitate. A urmat un program cultural-artistic. În deschiderea acestuia, artiştii de la Casa Tineretului din Sân-Mihai au prezentat o suită de dansuri populare din Banat. A urmat Ansamblul Cununiţa din Sântana, localitate din vecinătatea Aradului. Sub bagheta maestrului Ioan Dărău, acest ansamblu a susţinut o suită de dansuri populare româneşti, foarte apreciate de către participanţi. Apoi, ore în şir, câţiva interpeţi de muzică populară din România au prezentat bogăţia cântecului şi dansului popular românesc din zonă. Oaspeţii din România au fost răsplătiţi cu ovaţii şi aplauze frenetice de cei prezenţi în sala Căminului Cultural. La această manifestare au fost prezente şi oficialităţi importante pe plan local, precum viceconsulul României la Vârşeţ, prefectul Banatului de Sud, Danijela Lončar, şi Dušan Dakić, primarul comunei Alibunar.

Procesul verbal al Consiliului Director din data de 24.11.2018
(click pentru download – format .pdf)

Procesul verbal al Adunării Generale Extraordinare din data de 24.11.2018
(click pentru download – format .pdf)


ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ 24.11.2018

Adunarea Generală Extraordinară va avea loc în data de 24 noiembrie 2018, ora 12:00 în cadrul pensiunii Casa Alex din Râșnov, jud. Brașov (adresă : Str. Câmpului, Nr. 1). Dați click pe link pentru a vizualiza pensiunea pe site-ul turist info. Pentru rezervări camere luați legătura cu D-ul Radu Ion 0770341238.

Ordinea de zi a Adunării Extraordinare
1. Alegerea unui nou Consiliu Director
2. Aprobarea regulamentului Comisiei de Disciplină
3. Diverse

Pentru alegerile ce vor avea loc la această dată și-au anunțat candidatura următorii :

1. Echipa formată din Ionuț Ungheanu (președinte), Dan Simion (vicepreședinte organizatoric) și Ovidiu Tătar (vicepreședinte chinotehnic)
2. Echipa formată din Radu Coldea (președinte), Radu Ion (vicepreședinte organizatoric) și Petru Mustea (vicepreședinte chinotehnic)
3. Sorin Iacob – vicepreședinte chinotehnic
4. Sorin Pop – președinte

Adunarea Generală se va desfășura după noul Statut și va fi statutară la 30 de minute de la începere indiferent de cvorumul prezent (conform art. 16, alin. b).

Pentru a participa la ședință cu drept de vot, membrii vor trebui să facă dovadă cotizației pe 2018. Cotizația este în cuantum de 100 ron/an și poate fi achitată în următorul cont : RO 23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timisoara) sau la fața locului înainte de începerea ședinței.  Datorită intrării în vigoare a noului Statut, membrii care nu și-au achitat cotizația pe 2018 nici la al 2-lea termen, vor trebui să achite și taxa de reînscriere în cuantum de 100 ron.


Următoarea Adunare Generală Extraordinară va avea loc pe 24 noiembrie, în zona Brașovului, pentru care vă vom comunica în timp util : Ordinea de zi, ora și locul exact unde se va desfășura.
Va avea loc alegerea unui nou Consiliu Director. Candidaturile pentru oricare din funcțiile de conducere pot fi depuse până pe data de 07.11.2018.

Procesul verbal al Adunării Generale Extraordinare din data de 28.09.2018
(click pentru download – format .pdf)

REZULTATE ȘI GALERIE FOTO DE LA EXPOZIȚIA DE CLUB ȘI SELECȚIE – TOHANU NOU 29.09.2018
(click pe link pentru rezultatele complete și galerie foto)

BEST OF BREED, BEST OF OPPOSITE SEX, BEST JUNIOR


ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ + EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE

Adunarea Generală Extraordinară va avea loc în data de 28 septembrie 2018, ora 17:00 în cadrul pensiunii Kyfana din Zărnești, jud. Brașov.

Ordinea de zi a Adunării Extraordinare
1. Modificări la regulamentul de selecție
2. Alegerea unui nou Consiliu Director
3. Diverse

Adunarea Generală se va desfășura după noul Statut și va fi statutară la 30 de minute de la începere indiferent de cvorumul prezent (conform art. 16, alin. b).

Pentru a participa la ședință cu drept de vot, membrii vor trebui să facă dovadă cotizației pe anii 2017 și 2018. Cotizația este în cuantum de 100 ron/an și poate fi achitată în următorul cont : RO 23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timisoara) sau la fața locului înainte de începerea ședinței.

Pentru a intra in discuții pe modificări la regulamentul de selecție vă rugăm consultați secțiunea Regulamente din cadrul site-ului (click aici pentru a descărca Regulamentul de selecție).

– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE TOHANU NOU 29.09.2018 –

Arbitrii invitați : Sorin Cerna și Cătălin Ionete

Locație : loc. Tohanu Nou în cadrul evenimentului ”Festivalul Oierilor 2018”, zona Tabara, în data de 29 septembrie, ora 11:00

Taxe arbitraj SELECȚIE : 50 ron/câine (*Vârsta minimă de participare a exemplarelor la selecție = 15 luni)
Taxe arbitraj CLUB : 50 ron/câine

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE

DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A ÎNSCRIERII : 25.09.2018


ADUNARE GENERALĂ EXTRAORDINARĂ

Adunarea Generală Extraordinară va avea loc o dată cu expoziția de club de la Tohanul Nou în preajma datei de 29 septembrie 2018. Pentru alegerile ce vor avea loc la această dată și-au anunțat candidatura doar 2 persoane pentru funcția de Președinte, respectiv, Prof. Dr. Simona Mirescu și Dr. Ing. Sorin Iacob.

Platforma candidaturii D-nei Prof. Dr. Simona Mirescu (prezentare power-point), pentru download click aici
Platforma candidaturii D-ului Dr. Ing. Sorin Iacob (pdf), pentru download click aici

Vă anunțăm că a intrat în vigoare noul STATUT, începând cu data de 16.07.2018 care stipulează clar termenul limită de plată a cotizației anuale. Având în vedere că lucrurile s-au schimbat recent, Consiliul Director a hotărât acordarea unei derogări în ceea ce privește plata cotizației în valoare de 100 ron/an până în ziua Adunării Generale inclusiv. Nu vor avea drept de vot cei care nu și-au achitat cotizația. După acest termen, pentru a beneficia de drepturile de membru, va trebui plătită și reînscrierea în Club în cuantum de 100 ron, total 200 ron.


VIITOARELE ALEGERI

Începând de astăzi, 05.06.2018, timp de 30 de zile, cei interesați își pot depune candidatura pentru funcțiile de :
– președinte
– vicepreședinte organizatoric
– vicepreședinte chinotehnic, în cadrul Asociației MIORITIC CLUB DIN ROMÂNIA.

Solicitările vor fi trimise pe adresa : mioritic.club@gmail.com

*** Până în acest moment s-au înregistrat următoarele candidaturi :
– pentru funcția de Președinte :

1. Prof. Dr. Simona Mirescu
2. Dr. Ing. Sorin Iacob

ADUNARE GENERALĂ MIORITIC CLUB DIN ROMÂNIA 2018

În data de 26 mai 2018 la ora 14:00 va avea loc Adunarea Generală MIORITIC CLUB DIN ROMÂNIA în localitatea Sibiu în incinta pensiunii Millenium, cu următoarea ordine de zi :

1. Raport de activitate al Consiliului Director
2. Aprobarea bilanțului financiar contabil și raportul cenzorului pe anul 2017
3. Alegerea unui nou Consiliu Director
4. Diverse

* În cazul în care Adunarea nu este statutară ca urmare a neîntrunirii cvorumului se va proceda la organizarea unei noi ședințe la un interval de  30 de minute față de ora primei convocări la aceeași dată, în aceeași locație.
* Pentru a participa la ședință cu drept de vot, membrii vor trebui să facă dovadă cotizației pe anii 2017 și 2018. Cotizația este în cuantum de 100 ron/an și poate fi achitată în următorul cont : RO 23 CECETM 0143 RON 0145203 (deschis la CEC BANK, Sucursala Timisoara) sau la fața locului înainte de începerea ședinței.


REZULTATE DE LA EXPOZIȚIA DE SELECȚIE – SIBIU 14.04.2018 (click pe link)


EXPOZIȚIE DE SELECȚIE CIOBĂNESC ROMÂNESC MIORITIC

– SIBIU 14.04.2018 –

Arbitrii invitați : Sorin Cerna și Cristian Moroșanu

Locație : pensiunea Millenium, Str. Ștrandului, Nr. 11, SIBIU pe data de 14.04.2018 la ora 14:00

Vârsta minimă de participare a exemplarelor = 15 luni

Taxe arbitraj SELECȚIE : nu se percepe taxă

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE PENTRU SELECȚIE

DATA LIMITĂ DE TRIMITERE A ÎNSCRIERII : 10.04.2018

CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI

– SIBIU 15.04.2018 –

PENTRU O BUNĂ ORGANIZARE VĂ RUGĂM SĂ URGENTAȚI TRIMITEREA ÎNSCRIERILOR PENTRU CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI DE PE DATA DE 15.04.2018 CARE SE VA DESFĂȘURA DE ASEMENEA ÎN SIBIU

CLICK AICI PENTRU A ACCESA BULETINUL DE ÎNSCRIERE PENTRU CAMPIONAT


CALENDAR EXPOZIȚIONAL MIORITIC CLUB ROMANIA 2018

Asociația Mioritic Club din România anunță calendarul expozițional din anul 2018, după cum urmează :
– EXPOZIȚIE SELECȚIE în localitatea SIBIU în data de 14.04.2018, arbitru – Sorin Cerna
– EXPOZIȚIE DE CLUB ȘI SELECȚIE în localitatea TOHANUL NOU în data de 29.09.2018 în cadrul evenimentului FESTIVALUL OIERILOR

De asemenea dorim să menționăm că în data de 15.04.2018 în localitatea Sibiu se va desfășura și CAMPIONATUL NAȚIONAL AL CIOBĂNEȘTILOR ROMÂNEȘTI.

Conform Regulamentului de selecție pentru ciobăneștii românești (Art. 1), dreptul de reproducție este condiționat de arbitrajul de selecție atât pentru masculi, cât și pentru femele, având vârsta minimă de 15 luni (Art. 3)

Conform Regulamentului A.Ch.R. de creștere a câinilor de rasă (Art. 1, lit. e), dreptul de reproducție este condiționat de obținerea calificativului ”EXCELENT” pentru masculi, respectiv cel puțin ”FOARTE BINE” pentru femele în expoziția de CAMPIONAT.

Aici puteți consulta tabelul cu toate expozițiile naționale și internaționale organizate de către Asociația Chinologică Română.


REZULTATE ȘI GALERIE FOTO DE LA EXPOZIȚIA DE CLUB ȘI SELECȚIE – TOHANU NOU 30.09.2017 (click pe link)

URSU - Best Of Breed (BOB) & B-DORNA - Best Of Opposite Sex (BOS)

    URSU – Best Of Breed (BOB) & B-DORNA – Best Of Opposite Sex (BOS)Expoziție de club & selecție MIORITIC CLUB ROMANIA pe data de 30.09.2017, ora 13:00, locație : Tohanul Nou în jud. Brasov în cadrul evenimentului ”Festivalul Oierilor”. Mulțumim sponsorului oficial al MCR – HILL’S – pentru încrederea acordată și susținere.
Arbitrii invitați : Brindusa Mariana Gheorghiu si Cerna Sorin
Buletin de înscriere online (click pe link)
Data limită a înscrierilor : 27.09.2017
Pentru orice alte detalii și informații vă stăm la dispoziție, puteți să ne trimiteți mesaj privat sau să ne contactați telefonic pe numărul 0745323142.

In vederea comunicarii dintre Mioritic Club din Romania, denumit in continuare M.C.R. si membrii acestuia, va rugam  sa verificati informatiile afisate pe site-ul MCR la rubrica : “Despre club / Lista crescatorilor si a caniselor membri M.C.R.” (https://mioritic-club.ro/despre-club/lista-canise-membre-m-c-r/) precum si la rubrica: “Despre club / Lista membri M.C.R.” (https://mioritic-club.ro/despre-club/lista-membrii-m-c-r/). In cazul in care informatiile sunt eronate sau incomplete (nume, adresa de e-mail sau numar de telefon), va rugam sa ne comunicati acest lucru pe adresa de email a clubului: mioritic.club@gmail.com, impreuna cu “Acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal” completat, semnat si scanat, ce poate fi descarcat de pe site-ul clubului la rubrica” “Documente / Notificare GDPR” (https://mioritic-club.ro/wp-content/uploads/2017/09/Notificare-membrii-MCR.pdf), urmant ca “Acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal” in forma autentica sa fie transmis clubului la prima sedinta.

Deasemenea, rugam membrii M.C.R. ce pot trasmite aceasta nota de informare catre ceilalti membrii M.C.R. (in special catre membrii fondatori) ale caror date sunt incomplete, pentru ca acestia sa transmita catre club aceste informatii precum si “Acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal” conform indicatiilor de mai sus.

Refuzul de a actualiza sau de a complete aceste date va limita posibilitatea de informare a membrilor M.C.R.